woensdag 23 maart 2016

Spinazie lasagne

Er zijn van die recepten die als idee heerlijk zijn maar waarvan de uitvoering het iedere keer nét niet is. Iedere keer dat je het recept maakt doe je ietsje meer van dit, wat minder van dat, misschien dit er eens bij proberen enzovoort. Net zo lang tot het helemaal perfect is volgens je eigen smaak. En in mijn geval: ook die van de rest van de familie. Eén van die recepten is spinazie lasagne, zowel J. als ik zijn er dol op.Ik vond het originele recept op internet, een spinazie lasagne met hüttenkäse. De eerste versie viel bij J. al in de smaak maar was wat mij betreft te flauw. De volgende versie werd er wat aan het recept gesleuteld en ook de derde keer veranderde ik iets. Vandaag hebben we de vierde versie gegeten en volgens J. was het "de lekkerste ooit mam!". Daar doe ik het voor. Hierbij mijn versie:

Ingrediënten
400 gr. verse spinazie, gewassen en uitgelekt
1 sjalotje
1 teen knoflook
olijfolie
peper
zout
gedroogde Italiaanse kruiden
200 gr. hüttenkäse
lasagnevellen
25 gr. boter
30 gr. bloem
300 ml. melk
geraspte jong belegen kaas

Bereiding
- Verwarm de oven voor op de temperatuur die vermeld staat op de verpakking van de lasagnevellen.
- Verhit in een koekenpan (of hapjespan/wok als je die hebt) ca. 2 el. olijfolie. Snipper het sjalotje en pers het teentje knoflook. Doe beide in de pan en bak ze ca. 5 minuten op een middelmatige temperatuur. Doe de spinazie in porties er bij en laat het slinken. Breng op smaak met wat peper, zout en Italiaanse kruiden. Nadat alle spinazie geslonken is, doe je het allemaal in een vergiet en laat je het heel goed uitlekken. Druk met een lepel zo veel mogelijk vocht uit de spinazie.
- Doe de spinazie in een kom en roer er de hüttenkäse door.
- Smelt de boter in een pannetje maar laat het niet bruin worden. Doe daarna de bloem er bij en roer het tot een geheel. Laat het ca. 1 minuut garen op een lage temperatuur. Doe daarna in delen de melk er bij. Roer met een garde tot de melk is opgenomen voor je er weer een deel bij doet. Als alle melk toegevoegd is, laat je het heel even rustig koken. Breng op smaak met wat peper en zout. Je hebt nu een bechamelsausje gemaakt.
-Vet een ovenschaal in en doe de helft van de spinazie er in. Daarna een laag lasagnevellen gevolgd door een dun laagje bechamelsaus. Daarna weer spinazie, lasagnevellen en de rest van de bechamelsaus. Tot slot strooi je er de geraspte kaas over heen.
- Bak de lasagne ca. 30-35 minuten in het midden van de hete oven.
Eet smakelijk!
Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten