vrijdag 8 april 2016

Wit, witter, witst...

J. is een echte puber aan het worden. Lekker zwart-wit in haar meningen, een humeur dat als een blad aan een boom kan omslaan en met heel veel leuke gesprekken, liedjes die uit volle borst worden meegezongen en kleine momentjes waarop ze toch nog even heel graag met mama wil knuffelen. In haar kleding zie je dat ook terug. Veel donkere kleding met wit. Maar gelukkig ook regelmatig een knalkleur of opvallende print. Ze volgt haar eigen smaak en trekt zich weinig aan van wat anderen van haar denken. Hoewel ze het - uiteraard - wel leuk vindt als er door klasgenootjes gezegd wordt dat ze leuke kleding aan heeft.

Maar goed, ze kwam met het verzoek of ik wat basis dingen voor haar wilde naaien. Haar verlanglijstje:

2 witte leggings
1 wit shirt met lange mouwen
1 wit t-shirt

Zie je de overeenkomsten? Allemaal wit!

De leggings maak ik volgens een patroon waar ik al een aantal jaren gebruik van maak, de "Go To Leggings" van Go To Patterns. Voor J. maak ik inmiddels de grootste maat dus ik moet binnenkort op zoek naar een goede vervanger. Ik verleng de pijpen al met 8 centimeter en ook de kruisnaad verleng ik zowel voor als achter met 7 centimeter. Alleen de breedte is nog goed voor haar.
Het t-shirt is gemaakt van gewone katoenjersey. Ik verlengde de zoom met 5 centimeter en gaf het shirt iets meer taille. De katoenjersey is een mooie, stevige stof die niet erg soepel valt en daardoor werd het shirt een beetje te vierkant. Door bij de taille wat stof weg te nemen, past het veel beter.
Ook het shirt met lange mouwen paste ik aan. De mouwen met 3 centimeter en de zoom met 5 centimeter. Ik gebruikte een erg leuke tricot met reliĆ«fcirkels op de stof. De stof bestaat voor het grootste deel uit polyester, is wat dikker en dus prima voor wat frisser weer. Ik heb er nog een flink stuk van over maar dat bewaar ik voor de herfst. Voor een t-shirt is het te dik en te warm.
Deze bestelling is in ieder geval klaar. Ik kan je vertellen dat het volgende wensenlijstje van J. al klaar ligt, gelukkig met iets meer kleur!

Dossiers:

Leggings
Patroon: Go To Leggings van Go To Patterns
Stof: witte katoenjersey
Maat: 11-12 y/158/164 met eigen aanpassingen

Shirts:
Patroon: Rowan Tee van Titchy Threads
Stof t-shirt: witte katoenjersey
Stof shirt lange mouwen: Jersey Bubbles van stoffen.net, helaas uitverkocht
Maat: 11 y

Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten