maandag 21 maart 2016

Rokje met grote zakken

K. heeft periodes waarin ze graag veel van het zelfde draagt. Soms draagt ze weken lang bijna alleen maar broeken, soms juist alleen maar jurken. En net als ik denk te weten wat ze graag aan wil, wisselt ze ineens af naar rokken. Niet dat ze gedurende deze periodes alleen maar broeken of jurken draagt, er wordt echt wel afgewisseld. Maar haar voorkeur gaat dan echt uit naar één bepaald soort kledingstuk. Er is echter één kledingstuk dat de uitzondering op deze "regel" is en dat is dit rokje.Het is een rokje van dunne katoen met knoopsgaten elastiek en een rits aan de achterkant. Aan de voorkant is een brede stolpplooi waardoor er veel bewegingsruimte is en aan de zijkanten zitten twee zakken. En die zakken zorgen er voor dat dit rokje eigenlijk altijd met veel plezier gedragen wordt want: ze zijn GROOT! En daarom kan er dus heel veel in.De zakken zijn net zo diep als het rokje lang is. Ze worden vastgenaaid in de zoom. Daarnaast lopen ze van de voor- naar de achterkant en hebben een ronde insteek. Daardoor kan je heel erg leuk met verschillende stofjes spelen.
Ik heb gekozen voor een restje stof met een onderwaterprint. Ook de binnenkant van de tailleband heb ik van deze stof genaaid. De randen van de zakken heb ik afgewerkt met wit paspelband en ook de sierstiksels zijn wit. K. draagt het rokje met een turquoise shirt met lange mouwen en een witte legging. Als het weer wat warmer wordt, kan ze het natuurlijk ook met blote benen en een T-shirt aan.Dossier:

Rok
Patroon: Swing Skirt van Compagnie M

Mening over patroon: het is een makkelijk te maken patroon dat goed uitgelegd wordt. Het is verkrijgbaar als pdf patroon. Een leuk rokje dat iedere keer een andere uitstraling kan hebben door met verschillende stoffen te spelen. Maten: 1 t/m 10 jaar.
Stoffen: vlaggendoek medium gekocht bij stoffen.net

             katoen met onderwaterprint gekocht op Marktplaats
Fournituren: knoopsgatenelastiek en blinde rits van de markt, knopen uit eigen voorraad
Maat: 4j (104/110)


Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten