vrijdag 3 maart 2017

Zwart fluweel met glittergoud

O boy wat loop ik achter met het bloggen van mijn naaisels! Ik heb het de laatste maanden zo druk gehad met mijn andere blog, Facebook, winkel, gezin en andere dingen dat ik dit blog een beetje verwaarloosd heb. Ik ga snel een inhaalslag maken want ik wil toch heel graag wat naaisels van afgelopen winter hier laten zien.

Ik begin met de kleding die ik voor J. naaide voor haar Kerstdiner op school. Dat was nog een heel gepuzzel want ja, de brugklas! Dan wordt je toch wel bekeken door iedereen dus dan moet het wel goed zijn natuurlijk. De dresscode was zwart-wit. Maar hoe we ook puzzelden, dachten en patronen en stofjes bekeken hoe minder we dat zagen zitten. J. houdt van zwart en ook van wit maar niet samen in één outfit. Soms zijn kinderen met een sterke eigen mening erg lastig :)

Uiteindelijk kozen we voor een halve cirkelrok net over de knie van zwart fluweel (die stof lag echt al meer dan 15 jaar bij mij in de kast. De bedoeling was ooit om met die lap een colbertje te maken...) en een topje zonder mouwen met watervalhals in glitter gouden tricot. Oorbellen en ketting in het wit.
Het patroon voor de halve cirkelrok tekende ik zelf met behulp van uitleg van het internet. Het naaien van fluweel is trouwens ook nog een dingetje. Met de lock machine werkt het totaal niet. De stof gaat dan heel raar trekken en het wordt echt lelijk. Dus naaide ik met een lange stiksteek op de gewone machine en heb de naden niet afgewerkt. Aan de bovenrand naaide ik een tailleband en in de zijnaad een blinde rits. De zoom heb ik met de hand blindgezoomd omdat een zichtbaar stiksel er niet mooi uit zag. Dat was een flink karwei!

Het topje is helemaal geweldig hoewel J. wel moet wennen aan het feit dat ze er een decolleté in heeft :)! De armsgaten heb ik afgewerkt met omvouw elastiek, ooit gekocht via Etsy.

J. was helemaal blij met haar outfit! Ze heeft hem gedragen naar school en ook met Kerst naar oma en iedereen vond haar er prachtig uit zien.

Dossier:

Patroon rok: zelfgetekend
Stof: zwart fluweel uit de voorraad
Fournituren: rits uit de voorraad
Maat: ca. 164/170

Topje: Day to Night Drape Top van Maria Denmark
Stof: gouden tricot van stoffen.net
Fournituren: omvouwelastiek
Maat: xs

Marjolein

1 opmerking:

  1. Prachtige outfit. Gedragen door en PRACHTIG meisje natuurlijk. Je mag er trots op zijn. Op outfit, maar vooral op meisje ;-))

    BeantwoordenVerwijderen