zaterdag 4 maart 2017

Gouden leeuwen...

De kerstoutfit voor K. was sneller bedacht dan die voor haar grote zus J. Ik liet K. een stofje zien met gouden leeuwen en ze was verkocht. "Maak je die voor mijn kerstdiner voor mij mammie?" vroeg ze met haar allerliefste stemmetje :)

Ik naaide een Liv rokje van Sofilantjes voor haar, twee shirts met lange mouwen en twee leggings. Zo kan er nog wat gevarieerd worden.

Het rokje is een erg leuk rokje om te naaien. Het is niet ingewikkeld, zit zo in elkaar en is geweldig voor het opmaken van restjes en het spelen met kleurcombinaties. Als je lid wordt van de facebookgroep van Sofilantjes kan je het patroon gratis downloaden. Aanrader! De andere patroontjes van Sofilantjes trouwens ook!


Op het grijze shirt appliceerde ik een leeuwenkop en liet er allemaal lintjes onder uit steken als een soort medaille. Ik werkte alle zomen en de applicatie af met goudgaren. Wat een crime om mee te naaien! De draad brak of de machine sloeg steken over. Echt, eens maar nooit weer! Maar K. is er erg blij mee en daar gaat het tenslotte om :)De leggings zijn standaard leggings zonder poespas. Ik naaide er inmiddels al zo veel dat ze binnen een half uur in elkaar zitten.K. is dolblij met haar setje. Ze heeft het sinds Kerst regelmatig aan gehad. Meestal kiezen we dan voor de combinatie van grijze legging en grijs shirt. Dat staat toch mooier dan de witte versies. Maar ook die worden goed gebruikt in combinatie met andere rokjes en broeken.
Dossiers:

Patroon rokje: Liv Skirt van Sofilantjes
Stof: leeuwentricot (helaas uitverkocht), grijze tricot en zwarte boordstof allemaal van stoffen.net
Maat: 110/116

Patroon shirt: Rowan Tee van Titchy Threads
Stof: grijze en witte tricot van stoffen.net
Fournituren: diverse lintjes en goudgaren uit mijn voorraad
Maat: 5y verlengd naar 6y

Patroon legging: Go To Leggings van Go To Patterns
Stof: grijze en witte tricot van stoffen.net
Maat: 5y

Marjolein

1 opmerking: