maandag 6 maart 2017

Paarse sterren

Omdat J. nu iedere dag 15 tot 20 minuten naar school moet fietsen, draagt ze steeds meer broeken. Die zijn volgens haar veel handiger op de fiets dan jurken en rokken want die kruipen omhoog langs haar benen. J. houdt veel van joggingbroeken maar de meeste exemplaren vind ik te sportief en niet netjes genoeg voor naar school dus maakte ik er zelf eentje.

Samen kozen we voor een paarse joggingstof met sterren en een heerlijk zachte achterkant. Omdat de achterkant er eigenlijk ook heel mooi uit ziet, heb ik op sommige delen van de broek de achterkant als voorkant gebruikt. Zo ziet de broek er minder pyjama achtig uit en krijgt hij wat meer "allure".


Op de achterzak appliceerde ik een ster uit de stof en versierde die met wat hotfix steentjes. J. vond dit zo leuk dat we ook de zakingangen van de voorzakken met bling bling versierd hebben.

De dubbele sierstiksels naaide ik met twee verschillende kleuren paars garen. Het valt niet heel erg op maar geeft de broek nét iets extra's.
Inmiddels heeft de broek al heel wat keren de wasmachine van binnen gezien. J. draagt hem wekelijks en is er erg blij mee. Of ik er nog eentje voor haar wil maken kreeg ik pas als verzoek. Wie weet!Dossier:

Patroon: Joggingbroek 17 uit de bijlage van Knippie 1-2016
Stof: paarse sweatshirt stof met sterren uit de voorraad
Fournituren: hotfix steentjes uit de voorraad
Maat: ca. 164

Marjolein

1 opmerking: