dinsdag 21 juni 2016

Zomers setje

Laatst vroeg K. vroeg of ik ook iets voor haar wilde maken. Ze voelt zich wat achtergesteld omdat ik zoveel naai voor haar grote zus. Maar ja, haar kast zit vol met "nieuwe" kleding die ik bewaard had van J. dus eigenlijk heeft ze niet zo veel nodig. Maar omdat ik haar heel goed begrijp, ben ik met haar de stofjesvoorraad ingedoken en zocht ze twee stoffen uit die goed bij elkaar passen. Ze wilde graag een rokje met een shirtje. Nou dat kan!

Omdat ik deze keer geen zin had in een eenvoudig rimpelrokje ben ik in mijn stapel knippies gaan zoeken naar een leuk zomers patroontje. En dat vond ik in Knippie 1 februari/maart van 2013. Wie wat bewaard, heeft wat!Het is een rokje met drie stroken en een tailleband van elastiek. De onderrand van de stroken werkte ik af met een rolzoompje op mijn lockmachine. Omdat ik geen elastiek van 6 cm breed in huis had, heb ik een tailleband gemaakt van tricot en daar elastiek door geregen.
Het topje is een gratis patroon dat ik vond op de blog "Emma en Mona". het is een superleuk haltertopje met strikbanden.

K. is helemaal in haar nopjes met dit setje! Zoals je ziet kan ze er prima in dansen. Ze oefent tegenwoordig regelmatig op "coole dansmoves".

Dossiers:

Rok
Patroon: Rokje 22 uit Knippie 1 februari/maart 2013
Stof: dobby katoen gekocht via Etsy
Maat: 110

Haltertop
Patroon: Haltertop Gloria van Griet van het blog "Emma en Mona"
Stof: katoenjersey medium van stoffen.net
Maat: 110/116

Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten