maandag 11 juli 2016

Nachtgoed

Het was weer tijd voor nieuwe pyama's. J. groeit uit haar nachthemden en wilde voor de diverse kampen waar ze aan meedoet graag iets wat beter paste. En liever geen nachthemd maar een wijde korte broek en een wijd uitlopend hemdje. Ok.... En welke stofjes wil je dan? was mijn volgende vraag. J. ging zitten en koos bij één van mijn favoriete winkels een stofje uit met monsters (???) en één met vosjes en pijlen. Ik vroeg nog of ze deze niet te kinderachtig vond maar ze waren volgens haar juist heel erg cool. Even ter herinnering: ze is 11,5 en gaat na de zomer naar het voorgezet onderwijs. Maar ach, het zijn maar pyama's dus werd er van beide stofjes 0,70 meter in het digitale winkelmandje gedaan. We besloten dat er een effen broekje bij moest komen en dus zocht ze nog twee kleurtjes effen tricot uit. De zwarte had ik al in huis, de blauwe werd meebesteld.

Toen de lapjes arriveerden en ik ze goed bekeek, bleek dat de monstertjes hun lapje gedeeltelijk doormidden hadden gebeten. Er was nog getracht een en ander aan elkaar te naaien maar dat was niet erg goed gelukt. Nadat ik het onder de aandacht bracht van de winkel werd er meteen een nieuw, heel lapje toegestuurd. Super service!Voor het broekje nam ik het patroon van short 27 uit Knippie 3 juni/juli 2016. In plaats van breed elastiek te gebruiken verlengde ik het patroon aan de bovenkant met 7 cm en naaide ik elastiek van 2 cm breed aan de bovenkant. Eén keer naar binnen omslaan, vastnaaien en klaar. Voor het zwarte broekje kwam ik nèt stof te kort en naaide ik een stukje vosjesstof bovenaan.
Voor het hemdje pakte ik het patroontje dat ik al eerder tekende voor een basis hemdje. Ik gaf het hemdje een A-lijn, verlengde het ietsje en tekende een ronde zoom. De arm- en halsboorden maakte ik van dezelfde kleur als het broekje.
En toen kwam K. ook om de hoek kijken. "Mama, mag ik ook een monsterpyama?". Ik kon geen nee zeggen. Het lapje met scheuren bleek precies groot genoeg om een nachtjapon uit te maken voor K. Ik nam een t-shirtpatroon, verlengde dat naar totaal 70 cm, gaf het een lichte A-lijn en naaide het in elkaar als een T-shirt. De mouw- en halsboorden werden rood.
Dossiers:

Korte broek: shorts 27 uit Knippie 3 juni/juli 2016
Stof: katoenjersey medium in zwart en koningsblauw
Maat: 164 / 170

Hemdje: zelf getekend met als basis dit hemdpatroontje
Stof: monsterjersey (niet meer verkrijgbaar in deze kleur maar wel in twee andere kleuren) en vosjesjersey
Maat: 164

Nachtjapon: zelf getekend met als basis de Rowan Tee van Titchy Threads
Stof: monsterjersey en een stukje rode katoenjersey
Maat: 5y / 116

Marjolein

1 opmerking: