woensdag 4 mei 2016

Pastasalade met kip en paddenstoelen

Vandaag het recept voor één van mijn favoriete maaltijdsalades, een pastasalade uit het blad Boodschappen. Ik eet deze salade vaak als er patat bij ons op het menu staat. Ik heb niet altijd zin in een patatje met een snack en eet dan vaak deze salade.
Dit recept is meer dan genoeg voor 1 persoon. Ik hou bijna altijd over en eet dat dan de volgende dag als lunch.

Ingrediënten
125 gram volkoren fusili (of een andere grotere pastasoort)
2 eetl. (olijf)olie
1 kipfilet, in blokjes
100 gram (kastanje)champignons, in plakjes
2 eetl pijnboompitten
100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
een handje grofgesneden rucola
2 eetl pesto
50 gram geraspte kaas
zout
peper

Bereiding
- Kook de pasta beetgaar, giet af en spoel af met koud water om plakken te voorkomen.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet blokjes goudbruin en gaar. Voeg de champignons toe en bak ze een paar minuten mee. Bestrooi met een beetje zout en peper en schep alles uit de pan.
- Rooster de pijnboompitten in een paar minuten in de hete pan goudbruin. Schep ze uit de pan en zet ze apart.
- Meng de kipfilet, champignons, tomaatjes, rucola en pesto door de pasta. Bestrooi de salade met de pijnboompitten en de geraspte kaas.

Variatie
Vervang de geraspte kaas door kleine blokjes mozzarella.
Vervang de rucola door een andere sla of door 2 bosuitjes.


Enjoy!
Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten