donderdag 12 mei 2016

Knalroze broek

Voor K. maak ik op het moment niet zo heel veel kleding. Als je haar kledingkast open doet, valt alles er nog net niet uit, zo vol zit hij! De meeste kleren van vorig jaar zomer past ze nog goed, zeker de zelfgemaakte items. En verder is ze in het rijke bezit van een oudere zus en een moeder die alle kleding van die zus bewaard heeft. Twee vuilniszakken vol met maat 110/116 haalde ik afgelopen weekend van de vliering naar beneden. Met haar 1,09 meter lengte past maat 110 perfect en past ze ook al aardig wat van maat 116. Haar zomer garderobe is meer dan compleet.Toch heeft ook zij gebrek aan sommige dingen. Zo droeg haar zus J. niet zo heel veel broeken omdat ze dat niet lekker vond zitten. Maar K. daar en tegen draagt juist wel graag broeken. Haar wens een tijdje geleden was dan ook: een broek. Het liefst een knalroze broek. En laat ik nou net een knalroze lap zomerbabyrib in mijn voorraad hebben liggen! K. Keurde hem goed en ik ging aan de slag.
Het patroon komt uit Knippie 5 uit 2010 en ik maakte maat 110. Zonder enige aanpassingen naaide ik de broek in elkaar. Het gedeelte bij de gulp liet me wel mijn hersens kraken maar uiteindelijk is ook dat gelukt. Om de broek niet te dik te laten worden gebruikte ik voor de zakken, onderkant van de kleppen achter, de gulpstrook en de binnentailleband een vrolijk katoentje.
De broek zit goed, zakt niet af en K. kan er voorlopig nog even mee doen. Doordat de broek gemaakt is van een dunne babyrib kan hij ook heel goed gedragen worden in de lente of op een wat frissere zomerdag met een t-shirt.

Dossier:
Broek
Patroon: Broek 10 uit Knippie 5 oktober-november 2010

Stoffen: dunne zomer babyrib van Marktplaats
             katoen met vogels, vlinders en bloemen gekocht op de markt
Fournituren: knoopsgatenelastiek en rits van de markt, knopen uit eigen voorraad
Maat: 110

Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten