zaterdag 25 juli 2015

Betty Skirt

J. loopt graag in rokken en jurken. En dit stofje van Cotton + Steel uit de serie "Mustang" sprak haar wel aan. De stof is 1,10 meter breed en heeft aan de zelfkant een prachtige randprint van bloemen die vroeg om gebruikt te worden aan de onderkant van een rok. De rest van de stof is voorzien van gouden stippeltjes. Vandaar ook de naam van de stof: "Sparkle Flower Metallic". Ik kocht het overigens weer bij Miss Matatabi.

Het patroon is de "Betty Skirt" van Shaffer Sisters. Een geweldig patroon met veel verschillende mogelijkheden als grote en kleine plooien en een valse knopenboord aan de voorkant. Ik koos echter voor de eenvoudige versie van een heuppas met aangerimpeld rokdeel zodat de randprint niet onderbroken zou worden. Tussen de heuppas en het rokdeel zette ik goudkleurig paspelband om het geheel een beetje te breken en het goud van de stippels te accentueren.

J. is helemaal in haar nopjes met de rok en haalt hem regelmatig uit de kast. Met een wit hemdje er op is ze klaar voor een warme dag. Hoewel wat mij betreft een rood hemdje ook heel goed kan, is ze daar zelf niet van overtuigd.

 
De rok is ruim qua lengte dus met een beetje geluk past ze hem volgende zomer ook nog.

Dossier:

Patroon: Betty Skirt van Shaffer Sisters

Versie: Rok met heuppas en aangerimpeld rokdeel
Stof: katoen van Cotton + Steel "Mustang" bij Miss Matatabi
Fournituren: gouden paspelband uit de voorraad
Maat: 10 y

Geen opmerkingen:

Een reactie posten