woensdag 20 januari 2016

Bananencake

Naast het naaien van kleding en het haken van dekens, knuffels en dergelijke, hou ik ook heel erg van bakken. Daarnaast ben ik op zoek naar lekkere recepten voor het avondeten en probeer ik mijn horizon - en daardoor ook die van mijn gezin - uit te breiden met nieuwe bereidingen van oude favorieten en met nieuwe ingrediënten.

In de categorie bakken deel ik vandaag een recept voor een bananencake die wij hier erg lekker vinden. Het recept bevat door de bananen minder suiker en boter dan een gewone cake en past daardoor prima in mijn zoektocht naar recepten met minder suiker. Daarnaast lusten mijn kinderen qua fruit praktisch alleen appel en op deze manier krijgen ze ook eens iets anders binnen.

Het originele recept heb ik hier gevonden.

Zelf meng ik alles in een andere volgorde om zo wat te besparen op vieze kommen en gebruik ik een mixer in plaats van een spatel.

Ingrediënten
2 rijpe bananen (hoe rijper hoe beter!)
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
115 gram zachte boter of margarine
115 gram (bruine) suiker
2 eieren
snuf zout
ca. 30 gram pure chocolade in kleine stukjes
cakevorm

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in. Zelf gebruik ik een siliconenbakvorm die je niet in hoeft te vetten.
- Prak de bananen met een vork heel fijn.
- Mix de zachte boter en de suiker door elkaar.
- Voeg de eieren en de geprakte banaan toe en mix goed door elkaar.
- Meng de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en voeg toe aan het banaanmengsel. Mix tot een glad beslag.
- Meng met een spatel de chocoladestukjes er door.
- Doe het beslag in de vorm en bak 45 minuten in het midden van de oven.
- Als een satéprikker schoon uit de cake komt, is de cake gaar. Laat hem anders nog even een paar minuten langer bakken.




















Geniet er van!

Marjolein

2 opmerkingen:

  1. Weet je nog? Vroeger hadden we vetloze bananencake die je tante maakte. Met chocolate chippies, maar die waren in Nederland nog niet te koop. Dan maar hagelslag! Ging ook prima. Zo'n cake was in een mum van tijd op!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja die weet ik nog wel... Inmiddels kunnen we hier ook chocolate chips krijgen. Ik haal ze bij bakboerderij punt com.

      Verwijderen