zondag 23 augustus 2015

Joggingpak

 Met Hemelvaart speelde J. een handbaltoernooi in Limburg en daar gingen we met z'n allen heen. Samen met de rest van het team verbleven we twee nachten in stacaravans op een gezellige camping. Na inspectie van de kledingkast was het duidelijk dat K. een nieuw vest nodig had. 's Avonds en 's morgens kan het in mei nog best frisjes zijn. Dus ging ik op pad. Na het bekijken van het aanbod in de winkels was het mij duidelijk dat het type vest dat ik voor K. zocht - een vest van sweaterstof of joggingstof - nergens aangeboden werd. Ik besloot dan zelf maar iets voor haar te maken en dook thuis zowel de stapels stoffen als de stapels patroonboekjes in. Uiteindelijk vond ik een vrolijk gele joggingstof én een leuk patroon voor een joggingvest.

Het patroon vond ik in een oude Knippie: Knippie nr. 2 april/mei 2012. Eigenlijk is het een jongenspatroon maar ik vond dat het voor K. ook best kon. Het achterpand heeft een asymetrische doorsnijding wat het geheel net even anders dan anders maakt. Om het vestje toch iets meisjesachtiger te maken, gebruikte ik tussen alle deelnaden, bij de zakken én bij de boorden goudkleurig paspelband. De boorden zijn gemaakt van meerkleurig gestreepte boordstof en het vestje sluit met een rits.

Omdat ik nog meer dan genoeg stof over had, heb ik er meteen maar een broek bij gemaakt. Het patroon is de "Essential Sweat Pants" van Peek-a-Boo. Ook hier gebruikte ik weer meerkleurig gestreepte boorden, afgezet met goudkleurig paspelband.


Als ze het complete setje aan heeft, is ze net een zonnetje, zo geel! Maar doorgaans draagt ze het niet bij elkaar. Geel is leuk maar te veel is gewoon te veel.
Dossiers:

Vest
Patroon: uit Knippie 2 april/mei 2012
Stof: gele joggingstof uit de voorraad
Fournituren: gouden paspelband, meerkleurig gestreepte boordstof, gele deelbare rits - alles van de markt
Maat: 104

Broek:

Patroon: Essential Sweats van Peek-a-Boo
Stof: gele joggingstof uit de voorraad
Fournituren: gouden paspelband, meerkleurig gestreepte boordstof, geel koord - alles van de markt
Maat: 104

Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten