dinsdag 19 september 2017

Omkeervest

Oudste dochter J. wilde graag een zwart vest. "Want dat past overal bij!". Na wat zoeken naar een patroon dat haar goedkeuring kon wegdragen, kwam ik uit bij vest 121 uit de bijlage van Knippie 5-2015. Een lang vest zonder sluiting en afgeronde voorpanden. De mouwen zijn extra lang waardoor je ze een stukje moet omslaan. "Leuk vest mam, maar dan wel een stukje korter als dat kan". Natuurlijk kan dat, er is veel mogelijk als je zelf kleding maakt! Dus in plaats van een lengte tot halverwege haar bovenbeen heeft dit vest een lengte tot haar heupen.
De zwarte stof was ook al snel uitgezocht. Een dikkere tricot met hartjesreliëf. Maar: het betreffende vest is gevoerd. Er werd flink nagedacht of ze dat wel wilde en uiteindelijk vroeg ze wat de mogelijkheden waren voor de voering. Ik had een leuke dunne tricot met zwart/witte strepen en ik had een dunne tricot met grijs/zwarte panterprint. Het antwoord van J. was duidelijk: "Dat hoef je niet eens te vragen mam, de panterprint natuurlijk!". 
Het voordeel van het voeren van dit vest is niet alleen dat het dikker en dus warmer is, maar ook dat het aan twee kanten draagbaar is. Alle naden zijn namelijk weggewerkt. Eigenlijk heeft ze nu dus twee vesten. 
J. is er erg blij mee. Het vest is al gedragen naar school én naar de handbal dus ik kan wel stellen dat het haar goedkeuring kan wegdragen :).
Dossier:

Patroon : Vest 121 uit de bijlage van Knippie 5-2015.
Stoffen: dikke zwarte tricot met hartjesreliëf en dunne tricot met grijs/zwarte panterprint, beide al heel lang in mijn voorraad.
Maat: 170

Marjolein

2 opmerkingen: