dinsdag 23 februari 2016

Broek en shirts

J. groeit als kool. Als 11-jarige meid schiet ze op het moment echt de lucht in. Daarom laat ik, nu ze het allemaal nog past, snel zien wat ik een tijdje terug voor haar naaide.

Op haar verzoek naaide ik een broek. Of nou ja, een broek. Het is meer een legging met een rits en kontzakken maar J. is er uitermate mee in haar nopjes. Waarschijnlijk juist omdat het op een legging lijkt! 

Voorkant
Achterkant

Met een vooruitziende blik maakte is superlange broekspijpen zodat ze er voorlopig in kan. Nu slaat ze de pijpen nog dubbel om met een brede rand, over een tijdje waarschijnlijk niet meer. De pijpen heb ik niet gezoomd, zelfs niet afgewerkt. Zolang ze de pijpen omslaat is dat ook niet nodig want de stof die ik gebruikte rafelt niet. Tegen de tijd dat omslaan niet meer gaat, werk ik ze af.
De rits versierde ik met een leuke ritshanger van een uil.Bij een nieuwe broek horen nieuwe shirts met lange mouwen. J. houdt van drukke prints, liefst een dierenprintje. Daarom één met grafische bloemen ...

... en één met luipaardprint. Deze shirts gaan op dit moment al richting de korte kant dus hoe lang ze ze nog aan kan...

Dossiers:

Broek
Patroon: uit de bijlage van Knippie 5 2015
Stof: jersey met denimlook
Fournituren: rits uit eigen voorraad, ritshanger uil
Maat: 158

Shirts:
Patroon: Rowan Tee van Titchy Threads
Stof: tricots ooit gekocht op een stoffenbeurs
Maat: 11 y

Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten